Ågläntan

På Ågläntan serverar vi fräsch, välsmakande mat och dryck. Vår varierande meny erbjuder dig en smakupplevelse utöver det vanliga från det italienska köket och våra duktiga kockar tillagar maten med stor passion och omsorg.

Vi värderar service högt och är därför lyhörda för ditt sällskaps önskemål och försöker alltid uppfylla dessa efter våra förutsättningar.

Ågläntan erbjuder luncher och Á la carte med inriktning på det Italienska köket samt kolgrillade rätter.

Historia

Ågläntan har anor sedan 1940-talet när caféet öppnades för första gången, då av Edith Pettersson och Britta Eriksson i Badhusparken i centrala Sundsvall. Närheten till Selångersån var ett perfekt läge för en uteservering och Ågläntan var länge Sundsvalls enda friluftscafé.

År 1961 slog verksamheten igen, men 2011 öppnades nuvarande Ågläntan i en ny lokal och med nya ägare. Ågläntan är nuförtiden mer än bara ett café och serverar även välsmakande maträtter och goda drinkar från baren.

I dag är Ågläntan ett av Sundsvalls populäraste ställen med fint läge, god mat och underhållning. Musikquiz-kvällar varje månad har blivit en succé med fullsatt restaurang och ibland händer det även andra roliga arrangemang hos oss.